Programma

12u - 19u DE WERELDMARKT

De wereldmarkt is verspreid over het hele domein en wint jaar na jaar aan populariteit. Organisaties stellen er hun projecten voor en verkopen hun producten. Je kan er aankopen doen uit verre landen…. Voor een eerlijke prijs natuurlijk! En je kan kennis maken met Aalsterse groepen die actief zijn rond Noord – Zuid samenwerking. Gewoon genieten dus….

12u - 20u HET WERELDRESTAURANT

Hier vind je de lekkerste gerechten en drankjes uit alle werelddelen, exotisch en met fijne smaakjes. Gezellig tafelen met vrienden in open lucht, in het hartje van Casa del Mundo. Smakelijk!

13u30 TANARA

Johan, Marleen en Yves wonen langsheen de Dender. De Kelten noemden deze rivier de  ‘TANARA’  of  de  ‘TANERA’, wat zoveel betekende als de ‘bruisende’  of de ‘woelige’ omdat het debiet van de Dender zo snel kon veranderen…

 Het trio speelt traditionele folkmuziek en eigen composities. Een mix van walsen, bourrees, mazurka’s, tovercirkels, ballades, scottisches… maar ook van dansen die misschien minder bekend zijn zoals de Mizerlou, la Pieternelle, de Kolom,  de Waterdans…

Tanara is een solidariteits-folkband.  De opbrengst van hun optredens gaat naar goeie doelen.

Na een wel gesmaakte passage in 2018 verwelkomen we deze groep graag terug op Casa del Mundo!

14u30 DWARSBALK

Dwarsbalk solidariteitskoor uit Kerksken is een gezellige groep van zangers en zangeressen. Zij zingen liederen van over de hele wereld en komen zo op tegen onrecht en vóór solidariteit.

Onder leiding van Lieve Matheussen staat dit koor garant voor prachtige meerstemmige harmonieën

15u30 ANGELINA KIEVSKAYA

Angelina is een heel geëngageerde Oekraïense die al jaren in België woont. Zij brengt haar eerste concert in 10 jaar, ter gelegenheid van Casa del Mundo. Ze stopt Oekraïense nummers in een nieuw jasje en brengt een mengeling van folk, pop en een beetje jazz. Angelina heeft nog familie in Kiev, ook voor de Oekraïense mensen hier wordt dat iets heel bijzonder.

16u45 ASA

ASA brengt een mix van alternative rock en iraanse traditionals. Experimenteren met oosterse klanken geïnspireerd door rock muziek levert deze unieke combinatie op. Kom dit pareltje zeker ontdekken op Casa del Mundo!

18u15 Rey Cabrera

Rey Cabrera is een gekende naam in de latinwereld. De Cubaan woont al jaren in Brussel, maar was wereldwijd op festivals te zien. Wat Buena Vista Social Club doet, deed Rey al heel lang. Een echte aanrader!”