Programma

Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan het samenstellen van het programma voor editie 2024 van Casa del Mundo. Hieronder kan je nog het programma van vorig jaar raadplegen.

12u - 19u DE WERELDMARKT

De wereldmarkt is verspreid over het hele domein en wint jaar na jaar aan populariteit. Organisaties stellen er hun projecten voor en verkopen hun producten. Je kan er aankopen doen uit verre landen…. Voor een eerlijke prijs natuurlijk! En je kan kennis maken met Aalsterse groepen die actief zijn rond Noord – Zuid samenwerking. Gewoon genieten dus….

12u - 20u HET WERELDRESTAURANT

Hier vind je de lekkerste gerechten en drankjes uit alle werelddelen, exotisch en met fijne smaakjes. Gezellig tafelen met vrienden in open lucht, in het hartje van Casa del Mundo. Smakelijk!

13u30 Firqat El Anwaar - Podium Oude Vismarkt

Een vijftal Marokkaanse muzikanten uit het Antwerpse brengen traditionele Anasheed muziek die onder meer op huwelijksfeesten gespeeld wordt.

Kan je niet wachten tot Casa del Mundo om hen aan de slag te horen: kijk en luister hier al even!

14u15 Goebeezig - Walking band over het hele festivalterrein

Deze walking band zorgt voor ambiance waar ze ook gaan. Je komt hen en hun pakkende covers op Casa del Mundo tegen in zowat elk hoekje van het festival terrein.

Wil je hen nu al eens aan het werk horen? Klik dan hier.

14u45 Kosmokrators - Podium Oude Vismarkt

Kosmokrators brengt Griekse muziek met gemengde groep (Grieks/Belgisch) die het genre Rebetiko brengen, ook wel eens de Griekse blues genoemd. De meeste teksten zijn vertaald in het Engels of Frans. 

Meer info over Kosmokrators vind je op hun website.

15u30 Kantilene - Podium Binnenkoer ‘t Gasthuys

Kantilene is een 60-koppig gemengd koor dat onder leiding van stichtster en dirigente Martine Van de Voorde uitgegroeid is tot een vaste waarde in Aalst en omgeving. Kantilene wil zich niet vastpinnen op één muziekgenre maar kiest bewust voor een grote variëteit aan koormuziek.

Op Casa del Mundo verwelkomen we hen dit jaar graag in de context van ons jaarthema: Vrede.

Meer over Kantilene op hun website.

16u15 Septeto Son - Podium Oude Vismarkt

Deze latinomuzikanten brengen de Son, een muziekgenre dat in Cuba ontstond in de tweede helft van de 19e eeuw met invloeden van de Spaanse cancion met gitaar en Afrikaanse ritmes met percussie-instrumenten.

Meer info over Septeto Son op hun Facebook-pagina.

18u00 Boom'n Van De Weireld - Podium Oude Vismarkt

Vrouwen en mannen, zon en regen, wit en zwart, eten en drinken, nu of nooit, kortom: over alles waarover het gaat in de wereld der liedjes hebben de Boom’n van de Weireld een eigen mening.

Ze zingen die met eigen muziek en teksten in het Nederlands, West-Vlaams en Frans. Maar ook in het Frans-Vlaams. En in het West-Frans, Neder-Vlaams, Vlaams-Frans en op eenvoudig verzoek zelfs in het Nederwestfransvlaams. Eigenlijk dus in alle talen tussen de Leie en de IJzer.

Gezang, accordeon, drums en gitaren wortelen in de stevige potgrond van vier koperblazers. Hoog in de kruinen versmelt chanson met een vleugje Franse pornopop, hier en daar sijpelt een straaltje jazz als zonlicht door het gebladerte en af en toe klinkt de Balkan van tussen de massieve stammen.

Een zevenkoppige liveband die eigen nummers brengt en Balkan muziek met fanfarenummers van Ciocarlia, Zabranjeno Pusjenje e.a.

Meer over Boom’n Van De Weireld op hun website.